Robert Bateman Secondary School Student Plaza

Existing student gathering area is located in the back of the main building and is underutilized due to lack of seating, overgrown plants, and deterioration of old paving materials. The landscape division of CHPA was commissioned to recreate this area into multi-layered, expandable, and programmable space for student gathering and outdoor classroom.

The ampitheatre in the middle plays as a place for outdoor class and performance. Grass areas with brick seat walls become a place for students and staff to sit and enjoy conversations and sun, as well as paved, flat and open areas provide a place for gathering and play. Each of the three zones is designed for its own function but can become one for larger events and functions.

Team Members on Project:

School District No. 34 (Abbotsford) Abbotsford, BC Awaiting Construction Start Summer 2015 $75,000 0.5 acre Academic, Landscape